Opassande!

Men allvarligt? Hur kan man bli förkyld nu?? Det är liksom lite opassande känner jag! om 7 dagar tar jag studenten och, nej, då vill jag inte vara sjuk! Kan ha varit pusskalaset med Zam igår som gjort mig förkyld.. Ja alltså hästen Zam, världens goaste häst som anfaller en med pussar i ansiktet när man kommer in i boxen... skulle kunna vara det som startart, eller så är det att vi red ute.. eller så är det båda.. Men fortfarande JÄVLIGT opassande!

För övrigt så måste ju dessa 7 dagar vara de längsta i hela mitt liv! Det känns som att dagarna, eller iallafall timmarna går så otroligt sakta! Kan vara för att det inte är så mycket att göra, så att vi egentligen bara flummar runt mest.. who knows, ah inte jag iallafall...

funderar på att kolla så att studentklänningen sitter som den ska fortfarande.. Balklänningen också kanske?

Eller ba ligga i soffan och bli frisk kanske!
JA! smart idé!
8 dagar

Idag är det 8 dagar kvar till studenten och den där sjuka känslan blir bara mer och mer sjuk ju närmare man kommer! Jag får sånna där skrattanfall hela tiden så fort man tänker på det, jag vet inte om det är för att skratta bort känslan av att behöva säga hejdå snart... De senaste dagarna så har jag tagit hem alla mina saker skolan som är mitt, ni vet böcker och liknande. Hade min sista naturlektion idag och ja, det är ju helt knäppt! Det känns så konstigt att inte komma tillbaka, det är liksom sista sista verkligen.. Ja, alltså jag är ju såååå glad över att det är slut snart, men det är alltid jobbigt att säga hejdå oavsett vad!

och fester.. fyhelvete vad med fester och evenemang det är, från och med torsdag är det något varje dag/ kväll liksom. Kommer dock inte att vara med på allt, men dom viktigaste grejerna är man ju klart med på :)

Ah fan, så sjukt.. studenten... kollade vädret idag och enligt prognosen så ska det vara sol och 18 grader HOPPAS ATT DET HÅLLER I SIG!! vore så underbart med sol och vackert väder den stora dagen!
så sjukt!

Asså det är ju så in i helvete jävla stört det här med studenten... Fyfan vad knepigt och just nu i skolan gör man inte ett skit typ, hade en lektion idag..EN!! där skulle vi lyssna på danska och översätta hahah lätt.. not xD. Men liksom nästa vecka är den sista hela veckan som jag går i skolan.. SISTA VECKAN! vad gör man då? jo man städar, rensar ut alla sina grejer, tar hem det som ska hem och liksom säger hejdå till liksom allt som är där, minnen som sitter i väggarna i skolan... NEJ men fyfan vad stört.. jag kan inte fatta det, jag kan ärligt talat inte fatta att jag tar studenten!
Var hos frissan idag och diskuterade hur jag skulle ha mitt hår på studentbalen, helt jävla sjukt! allt är liksom klart, jag kan inte förbereda så jävla mycket mer och det gör mig nästan lite crazy! vafan jag måste ju ha något att fixa med nu innan allt är slut! vi har ju ärvt en symaskin och så tog jag massa tyger så jag får väl lära mig sy eller nått sånt eländigt bara för att ha nått o göra! senaste veckorna så har jag ju typ bakat, grejat med sockerpasta, fixat med kläder... men nu, allt klart.. jag ska sätta mig och skriva en jävla bok om mitt liv eller nått.. nej verkligen inte!

för sätter jag mig och tänker, då slutar det bara med något dåligt! dåliga tankar uppstår när man är understimulerad!
och tänker.. för mycket... gör jag när jag är uttråkad.. eller städar! men vi har ju nyligen flyttat så allt är ju orgat så bra fortfarande... livet är hårt asså ;-) hahah

Men fortfarande jag känner mig lite overload liksom... Sjukt jävla.. ja jag vet inte...

btw.. ni som tagit studenten!.. vattenfast mascara, är det något man bör skaffa sig inför studenten??

12 dagar kvar... sen smäller det ;-) woop woop happy girl liksom :-P

14 dagar..

Idag är det ta mig fan 14 dagar kvar till studenten. Jag måste ärligt säga att det känns mer och mer sjukt ju närmre man kommer, det är liksom som lite overkligt på något sätt om man kan säga så. Man skulle nästan kunna säga att allt börjar bli klart faktiskt. Nästa fredag 31/5 så sätts de sista betygen, mohaha inga ig varningar så jag behöver inte oroa mig någonstans! Jag är iprincip klar med alla kurser, nu på slutet sitter man mest på lektionerna och lyssnar och får närvaro liksom, inga prov, inga inlämningar! awesome!! Det känns som att vi är ute i god tid om man jämför med vissa andra år, vi gjorde lakan till ena sidan på lastbilen redan i februari, nu ska vi göra ett till som är mer personligt till vårat program och sen ska det göras en till gemensam tänkte vi... Men sen så liksom är typ det mesta klart och planerat liksom, kanske nån små grej här och där, typ dekorera hemma, men det är lite väl tidigt att göra det nu liksom!
Asså fan, studenten, vilken sjuk jävla grej alltså och jag funderar på att skaffa vattenfast mascara, om man inte kommer gråta så kommer jag garanterat att skratta så att tårarna sprutar ändå, jag brukar ju liksom göra det i vanliga fall, så det vore inte ovanligt om det skulle vara så den dagen också menar jag!
 
Men ååååååh jag vet inte hur jag ska känna mig riktigt! det känns lite som en känslomässig ångest... eller ner inte ångest.. katastrof... neej fel ord... vad fan äre för ord jag letar efter???....??.......? typ... känslomässig översvämning? nej jag vet fan inte, jag vet inte ens om det finns något ord för den typen av känsla jag menar. Jag kan ju tydligen inte ens beskriva känslan själv så vafan... Man skulle kunna säga att det är en bunt med en jävla massa olika känslor och alla är jääävligt laddade liksom.. AAAAHAHAHAHAAHH en explsion liksom! emotional overload, typ lite så hahaha... åh gud det är inte lätt att beskriva känslor i kroppen sådär, känslor i huvudet är en sak, men en känsla man har i kroppen ooooh den är svåååår!!
 
fjorton dagar kvar!!
 
 
 

nästa nivå..

Nu avancerar jag och går upp en nivå i mitt bakande och dekorerande! Jag gör alltså efterrätten till min student! Det kommer att bli två tårtor, en som är beställd och en som jag själv ska göra, jag har även bakat 60 cupcakes som ligger i frysen och väntar på att bli helt färdiga..
För att slippa all stress dagarna innan så har jag ju gjort så att jag gjort det jag kan göra nu innan, som tillexempel att göra all tårtdekoration, den håller sig länge så den har jag suttit med i flera timmar idag, jag har gjort grunden till cupcakesen, alltså själva muffinsen. Då är det bara att slänga på frosting senare! Ganska så smart, tårtan kommer jag dock att få göra dagen innan för att den ska kunna hålla sig riktigt snygg och bra!

Jag har gjort tre olika smaker på mina små cupcakes, så att de ska passa de flesta, en hallon-vanilj, en mintchoklad och en lite frächare vanilj med citron touch... Tror det kan bli jävligt bra, inga tunga smaker så, tanken var att ha lite frächare smaker då iaf en av tårtorna är lite tyngre och mastigare. Jajjemen det är min tårta som jag gör som är lite mastigare av sig, men har ändå en liten frächare touch i sig också om jag får säga det själv!

Men grejen med detta inlägg var att jag nu börjat på riktigt med riktig tårtdekoration! jag har suttit i flera timmar idag och gjort dekoration med sockerpasta.. Det är lite som att leka med modell-lera fast att man kan äta den, men det är lite samma "teknik" Det är första gången jag håller på med sockerpasta så något extremt är det inte, men det kommer att bli jävligt fint ändå! :-)


16 dagar kvar!
TAGGARÅÅÅ!

Hur det blev som det blev..

Hade någon sagt till mig för 3-årsen så hade jag nog aldrig trott att jag skulle gå ut hela 3år på hantverksprogrammet.. Hade någon sagt att jag ens skulle gå den linjen när jag gjorde mitt gymnasieval hade jag skrattat och frågat om personen varit dum i hela huvudet..
 
Jag började faktiskt på IV.. individuellaprogrammet.. Ett mellan program för elever som inte gått ut grundskolan med 100% godkända betyg, jag saknade betyg i matte och kom därför inte in på något av programmen jag söka på gymnsiet.. Skolan tyckte dock att jag kunde få börja på ett riktigt gymnasieprogram då resten av mina betyg var bra, mer än bra skulle jag säga... Jag fick då komma till hantverksprogrammet - guldsmed... Som jag vantrivdes! riktigt, riktgit hatade att vara här, hatade lärarna, hatade det mesta som hade med denna skola att göra och ville bara härifrån så fort som möjligt.. Men 1a året gick och jag började i 2an... I tvåan fick jag nog och började leta upp andra program för att byta och komma härifrån, hittade ett program men efter mycket om och men så blev det inte värt att byta då det blev för många år på gymnasiet enligt mig, som är ganska skoltrött och bara ville få slut på detta... Så jag blev kvar... började mitt sista år, det är väl inte förens nu jag accepterat att det är här jag går och det är detta det blir. jag vill inte bli guldsmed, inte alls, kanske designer eller hålla det på en hobby nivå men inte mer än så. Sista året har gått fort och det har flytit på, jag har inte längre det här hatet längre, vet inte om det är för att jag vet att det snart är slut, eller för att jag bara insett att det sket sig och det är bara acceptera att det blev som det blev, ja, jag vet inte jag har inget bra svar på varför det är bättre nu. Så tar man nu studenten om typ 3 vecko, vilken grej och vilken resa. Även mina lärare som jag haft under dessa 3 år säger det, folk i min omgivning säger det. Jag är egentligen inget ''problembarn'' i skolan, har väl egentligen aldrig varit heller, dock har det varit en jävla massa problem, under typ hela skolgången.. Lärarna här säger bara att det var ett helvetes jävla problem med mig hela tiden. Hahah ja, när jag börjde här så hade jag ju från början bestämt mig för att det skulle bli ett helvete, det är jag ärligt med nu. Jag sa till mig själv att det skulle bli ett rent helvete för dom att ha mig här haha ja, jag misslyckades inte riktigt.. Som det flesta lärare säger om mig i början '' vad ska vi göra med henne?'' Men det är bra nu, den tiden är över, jag förvånar alltid människor, det är tydligen min grej, folk verkar tro att det bara är så att jag är grymt negativ och blir bättre, men så är det inte.. Jag är jävligt positiv men blir sämre under vissa perioder när det blir stora, stora problem för mig som aldrig löser sig.. Kan ju säga att detta stora problem som varit har varit min matten, har haft stor problem med den under hela min skol gång.. Jag blev inte klar med min matte förens 2a året på gymnasiet, ett par år efter alla andra, jag pluggade alltså upp hela min skolgång kan man säga, jag började med att plugga upp all matte från grundskolan och tentade bara av A kursen på gymnasiet och hade den turen att jag faktiskt klarade båda proven och fick godkänt i matte A kursen... DEN LÄTTNADEN! fatta den känslan, att ha bråkat med det där i flera års tid och på ett år så försvann problemet helt.. Den känslan alltså!
 
Gav er en liten inblick på hur det kom sig att jag ens hamnat här där jag är idag, på hur den resan under dessa tre år varit... och nu säger jag det igen, det jag lovade mig själv att aldrig säga... 3 år går fort!
 
Denna gjorde jag i början av ettan... detta är en sågövning...
 
 
 
 

Prag.. vilken stad!

Jag måste säga att vi hade en otrolig resa till Prag med klassen. Vilken fantastisk stad, helt otrolig! Där fanns verkligen allt mellan två världar. Det var en fin gammal stad, med vackra gamla byggnader samtidigt som det var en modern party stad med mängder med uteställen som var öppna långt in på små timmarna.. Fantastiskt, precis det jag gillar! Fina, vackra städer med lite fart i, perfekta mixen!
 
Vi började ju med att åka från Falköping 3 på natten.. lite väl tidigt tycker lilla jag som fick köra till landvetter, men okej det gick bra! Det var 3 personer i klassen som aldrig flygit förut, haha ni skulle hört hur det lät i starten, otroligt kul, allt från IIIIIIIIIiiiiiiii haha wiii... till åh herrejävlar!.. ja det är svårt att beskriva... Vi gjorde en mellan landning i Paris, fan den största flygplats jag någonsin sett, det var ju en stad för fan. Det gick ju fan linjebussar mellan terminalerna... otroligt! Sen vr vi äntligen framme i prag... Men det var inte vårat bagage, det var kvar i Paris, ingen förvånad då den flygplatsen är känd för att ofta glömma och tappa bort bagage.. Bagagen kom dagen efter så det var ingen stor fara, men vissa drabbades av lätt panik...
Första dagen blev inte så extrem då vi varit uppe så länge, vi strosade mest runt på stan och kollade i affärer och något jag l märket till är att dom verkar gilla färger. Det var nämligen mycket extrema färger i butikerna och extremt bra priser! Vi besökte en bar på kvällen, blev en drink och inte så mycket mer, ganska soft så bara...
 
Dag nr 2 Så hade vi guidad tur på slottsområdet, otroliga byggnader med otrolig historia... och vilket väder! vi har haft minst 25-30 grader och strålande sol varje dag, ritkigt skönt! Efter vi gått den här guidade turen i ett par timmar så fick vi gå själva. Då gick vi ju självklart över karlsbron, och sen blev det gamlastan i typ 4- 5 timmar.. otroligt vackert! På kvällen blev det ut på en annan klubb och där vart det lite senare än vad vi planerat haha....
 
Dag 3... Här blev det en trip till Granat museet som ligger utanför Prag, inte mycket att se där tyvärr, inte så speciellt roligt... Sen fortsatte färden mot Terezin. En liten stad ca en timme utanför prag som under 2a världskriget blev ett getto.. Tyskarna slängde ut huvudbefolkningen och bildade som sagt ett getto, fängelset som finns i terezin fotrsatte att användas som fängelse/ läger för judarna. Då det mest var ett övergångs läger så fanns inga gaskammare eller liknande, man dödade inte folk på de sätt som vissa andra läger gjorde, här dog det flest av sjukdommar, svält, syrebrist och annat hemskt... I en fängelse cell... cell nr 1 satt Gavrilo Princip efter attentatet som man nu nämner som skotten i sarajevo, som var starten till 1a världskriget... Även om terezin var ett av de ''snälla'' lägrena så var det en mycket mörk historia där, hur man behöndlat människor så illa är helt sjukt och fan svårt att få in. Att det gick så långt, att en person fått så stor makt att andra hänger på och låtit detta ske... helt otroligt...
 
Efter vi varit på Terezin så åkte vi tillbaka till prag och eftersom att det var vår sista kväll så käkade vi ihop på en lite trevligare restaurang och hade trevligt.. På kvällen blev det party för någr av oss igen... Herregud vi kom inte i säng fören kl 5 på morgonen.. men är det sista natten i prag så är det!
 
Flyget hem gick ju bra, Vårt bagage blev rödflaggat redan i prag och det var dubbla kontroller på om bagaget var med på planet för att vi inte skulle vara med om samma sak igen, att bagaget blir kvar någonstans... Bagaget kom fram till Sverige så dom lyckades!
 
 
En fantastisk resa med en fantastisk klass och helt underbara lärare!
Denna resa glömmer vi inte i första taget det kan jag lovar er och jag kommer garanterat besöka Prag igen!
 
 
 
 
 
 
  
 

fort gåre..

Nu har jag varit sådär extremt jävla dålig på att uppdatera här på bloggen, men ska jag vara ärlig så har det varit så sjukt mycket annat senaste tiden. jag har bla flyttat, så jag har hållt med med flytt och grejer en hel del, jag var varit en del i Enköping och västerås, jag har jobbat en heldel i skolan för att bli klar med sista hantverkskursen så att jag inte behöver bry mig om den något mer nu innan studenten..
 
Flytten klar, kursen klar, härligt! Det som är så bra med att bli klar med slut kurser nu så ''långt'' innan studenten är att man inte har speciellt mycket att göra de sista veckorna och det är skit bra för då kan man göra andra viktiga saker.. Tillexempel rengöra verktyg, städa bänken, för jag menar jag kommer ju inte komma tillbaka i höst och då ska det vara snyggt här till de nya eleverna... Jag undrar hur hantverk ska klara sig utan mig och min klass, vi är några få här som stadar dessa lokaler ta mig fan jämt, så att det ska se snyggt uty. När vi slutar vem ska ta över då? Det är fan inte bara städning vi sköter, vi sköter en hel del annat.. men men inte mitt problem längre, för jag tar fan i mej studenten om 30 dagar... 30 dagar det är liksom en månad och fan vad fort det kommer att gå! Denna vecka kommer att swicha förbi innan man ens hunni att blinka. Vi drar ju nämligen till prag i natt.. Kul alarmet på mobilen är inställt på 02.00, mycket trevlig tid! Men det positiva är att vi får nästan hela dagen i Prag imorgon då så det är det fan värt.. hellre det än att vi kommer fram sent till Prag..
 
Det som står på schemat för denna lilla resa är väl lite fina besök på olika platsen, vi kommer att få lite guidade turer inne i prag, slottsområdet och lite sånt alla viktiga sevärdigheter liksom, Böhmiska granat museet ska besökas, besök på Terezin och sen ba typ ha jävligt kul faktiskt.. Jag hoppas på ett jävla bra väder, man vågar inte lita på prognoserna, dom verkar köra lite varannan dag, ena dagen står det att det ska var sol och varmt hela veckan, sen kollar man dagen efter då ska det regna hela veckan, så kollar man igen då ska det vara sol, ja ni fattar.. Dom verkar inte kunna bestämma sig riktigt, men det är väl som dom säger, det är 50% chans att dom har rätt, antingen regnar det eller så regnar det inte! Men det verkar iallafall som att det ska vara varmt och det är bra!
 
 
Jaha och sen när man kommer hem så är det 3 skolveckor kvar, den 4e veckan slutar vi ju på onsdagen... jag har egentligen lovat mig själv att inte säga det, men nu gör jag det ändå. Fan vad fort det har gått! vad hände med tiden liksom? vad har man gjort den senaste terminen? man verkar ha gjort en heldel, men vad fan liksom? Om som sagt 30 dagar så är det dags för den där studenten och det är skumt!
Studenten är liksom en grej som man i alla år sett alla andra göra, så det känns liksom som en grej som fortfarande alla andra gör, inget man själv gör. Det är så sjukt för man kan fan inte tänka sig hur det är, man kommer väl vara jävligt glad antar jag, men liksom vilken känsla kommer man att ha i kroppen? vad, va, de, me... nej jag kommer inte riktigt på hur jag ska skriva.... sjukt är det.... som fan!
 
 
Och sen blire flytt till stockholm också, ha tänk derå, stockholm och sen förhoppningsvis ut i världen. Jag bara måste ut.. ut, ut, ut! Se världen och uppleva en massa coola saker... Nu är det fan min tur!
 
 
 Men jag antar att jag inte kommer att blogga något denna vecka då jag är i Prag, kanske kommer något inlägg, men jag kan inte lova något!
 

RSS 2.0


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com