positiva-tjejen!

ja men visst sörru! jag har ju då hamnat i ett stim som jag gör varje vår där jag känner att allt är jävligt bra! Jag är extremt positiv, även fast jag gått och blivit sjuk nu så är jag jävligt positiv! Klart att det fortfarande finns saker med mig som jag är missnöjd med, och jävlans besviken över att jag inte fixat.. Men vafan allt det andra då? typ det om att jag princip är klar med hela min hantverksteknik F kursen och det är 5 skolveckor kvar, 6 med student veckan, men det är bara 2 dagar och då är betygen redan satta! Typ att jag ska åka till Prag om typ 2 veckor, att jag om typ 40 dagar tar studenten! fattar ni vad fort tiden har gått eller??? typ raketfart! Ni förstår inte hur jävla stolt jag är över mig själv och min prestation jag gjort under dessa 3 åren på gymnasiet!
Ja, att jag fan stått stark när det varit trassel, börjat leva mitt liv och sluta tänka så jävla mycket på allt och lite till... Fan jag känner mig jävla på topp, även fast att jag är lite, ganska mycket besviken på mig själv så är jag fan ganska jävla bra ändå! jag är fan en ganska bra tjej ibland, är omtyckt bland folk, har inga som direkt hatar mig, fan sånt är bra!

Grymt! jävligt grymt!
allt på en gång..

Förlåt men jag börjar bli lite små irriterad på det här pratet och diskussionen ang vad som var rätt och fel vid biljakten där en personbil körde ut på hjulstabron som var öppen och dog.... Det är mycket prat om hur polisen agerade och hur detta borde skötts.. Media är otroligt negativ mot polisen i alla lägen, och speglar detta på polisen och uttrycker väl lite smått att det är tack vare polisen som det omkom personer under denna jakt som slutade som den gjorde... Förlåt men det var ju inte polisen som tvingade någon upp på bron, bron var öppen, bommarna nere, personbilen (som sägs ha kört väldigt mkt för fort) kör igenom bommen och rätt ut... Visst kanske var polisen som såg till att bron var öppen, men tanken var ju att personbilen skulle ha stannat när man såg att bron var öppen.... Har även läst lite om att polisen ska signalera mer om det ska vara hinder med bilar, blåljus och grejer, men ändå det är fortfarande inte polisen som fått grabben som körde att köra av bron...
såg nyss på nyheterna att dom pratade om detta, pratade med killens flickvän, han pratade med henne medans han körde genom bommen och ut över kanten, han drog ett litet "farväl" kan man säga, alltså visste han vad han gjorde... Jag tycker iallafall inte att polisen agerat fel, dom kanske gjorde missar, men det är inte deras fel att personerna fortsatte att köra även fast bron var öppen...

Nej jag var bara tvungen att ta upp det, kan man bara lägga ner det nu, media "hatar" polisen i alla lägen och tar alltid fram brister, inte så att det är biljakter bara för att liksom...

så det fick jag ur mig det också!
kan vara möjligt att jag är mer på polisens sida då jag har mycket poliser i min närhet och vet hur det egentligen gått till i många lägen...

skit samma, lägg ner nu, polisen gjorde sitt jobb, med eventuella brister och personerna i personbilen gjorde något dom inte skulle och sedan kört av bron..

Sen tänkte jag ta upp det här med att vi ska skicka upp folk till mars, har ni hört det? Jo nu är det så att vi ska bygga upp koloni på mars och därför söker man nu personer som är villiga att åka till mars och stanna för alltid! man kommer att skicka upp 4 personer i taget, 2 killar, 2 tjejer. Dessa personer ska börja bygga upp koloni på mars, 3 år senare kommer det att komma 4 personer till... Jag har tänkt på detta en del.. vilken inavel, asså ja absolut kommer dom inte ba föröka sig som små kaniner där uppe, men människa har behov, 2 personer från varje kön, ensamma på en planet, tillsammans i 3 år.. Det säger sig självt! klart att dom kommer att sätta på varandra! jag menar tror man seriöst att dom ska bo ihop i 3 år utan att röra varandra? kolla bara på bigbrother, där sätter dom på varandra och dom är under samma tak i 100 dagar... Sen haha tänk er när dom nästa 4 kommer, när man inte sett någon annan människa på 3 år.. vilken upplevelse... Jag skrev en kommentar om det här igår via facebook, det var inte populärt, jag var både dum i huvudet och korkad, och att skriva på min blogg var ju "patetisk" vilket tråkigt liv jag hade... Tråkigt att folk inte tål att tänka utanför boxen.. Haha jag satt här hemma och skrattade åt kommentarerna där folk skrev att jag var dum i huvudet, Ha njaa var är ironisk och realistisk!

juste jag har tatuerat mig också! jajjemen jag har märkt mig för livet med texten "Dont dream your life
Live your dream"
på mina revben på vänstersidan...

Jag åker till Prag om 12 dagar AWESOME!Jag tar studenten om 41 dagar AWESOME!

nej det var så länge sen jag bloggade något så jag drog ett långt inlägg med olika saker i på engång! :-)

Inne? ute? vem bryr sig?

Igår kände jag att jag blev så fruktansvärt irriterad när jag satt och kollade på tv på morgonen. Dom satt nämligen och pratade om mode, vad som var inne just nu.. Där uppstod då en irritation.. Självklart är det olika typer av kläder och accessoarer som går igenom tiden och det som mest syns i butiker... Då så var det så att dom testade solglasögon som var inne iår. Personligen så kommer jag inte bära årets "inne" glasögon för jag ser ut som hej kom och hjälp mig i den typen... Då säger dom så att man ska klä sig i det som man passar i, men 10 minuter senare så säger mode experten att nej det där kan du inte ha för det var förra året det var inne... Förlåt men jag tycker inte om modet som är nu asså och varför i helvete måste man följa det modet som är just nu, för ärligt talat så passar man inte i allt..

Själv är jag lite överdrivet anti sånt där, jag hänger ju med i tiden och följer modet som finns i affärer men med min egna lilla stil... Jag köper inte fula solbrillor bara för att det är inne... utan jag köper dom jag tycker är snygga! Jag klär mig i det som är bekvämt och snyggt, jag har inte problem att springa runt i mjukisar och hoodies heller, smink använder jag bara ibland och det för den anledningen att vara tvärtemot alla andra. De flesta sminkar sig för att vara snygg för någon annan, jag känner att jag kan vara snygg nog för någon annan utan smink, det är därför jag inte bär smink varje dag 24/7...

Jag blir så irriterand på mode folket som ska se ner på folk bara för att man har förra årets solbrillor på sig, vafan liksom? jag får fan ha på mig vad jag vill och det jag tycker är snyggt... btw så är dina byxor fula som fan, men det är ju mode så de är tydligen snyggt.. Ursäkta jag spårade ur lite.. Men förstår ni min irritation?

Detta är min outfit idag! Mjukisar och hoodie..
En vanlig torsdag typ..

Jo men idag har jag varit en riktig business women faktiskt.. Jag hoppade dock den sexiga varianten som jag brukar köra med kjol och skjorta.. haha nej jag skojar lite bara! Men business women har varit ett spår hela dagen idag... Skapade lite kontakter och bollat lite business, sen har jag varit mäklare.. Det kanske är mitt framtida yrke alltså! Vi ska ju flytta och ska ju då säga upp lägenheten som vi har just nu. Så idag kom det ett par och kollade på lägenheten, bara jag hemma och hyresvärden var sen så jag fick visa lägenheten själv. Jorå jag tyckte jag var mycket trevlig och skötte mig exemplariskt, och dom sa senare till hyresvärden att dom blivit väl omhändertagna av mig.. PLUSPOÄNG till mig!!
Sen har jag suttit och kokat ihop lite planer för nästa vecka mohaha men det får ni veta vad det är om det blir så ;)

Jag satt faktiskt och gjorde ett test på nån sida via arbetsförmedlingen idag om min personlighet och vilka jobb som passar mig bäst då.. Blev inte förvånad alls kan jag säga.. Jag vet vad jag vill och de är ju grundat på min personlighet, så jag behöver visst inget test för att få veta det! Bra det!

Nej nu får det vara slut på mitt business shofräch för idag!
go natt på er!fascineras...

Nu drar jag in på det där med "vuxen" grejer igen.. Idag tittade jag på film med lilleman här hemma.. Vi kollade på ice age, den första filmen, den kom ut 2002 då gick jag i 2an. Jag var alltså lika gammal som Max är nu (Han börjar tvåan i höst)... Precis innan tyckte nog Max att jag var den tråkigaste syrran på hela jorden, jag kollade på en serie och ville se klart de sista 20min. Det tyckte inte lilleman var kul alls, men allt är inte roligt jämt och man får inte allt som man vill hela tiden.. Iallafall så var det såå sorligt på slutet så jag satt nästan och grina här i soffan för mig själv...
Men sen så kollade jag ju på film med Max och då blev jag så fascinerad..
På slutet i filmen så får ju pappan tillbaka ungen som varit försvunnen en tid osv.. Ett ganska fint slut liksom... Där satt jag nästan och grina igen för att man på olika sätt kan relatera till känslan som beskrivs. Det som gjorde mig fascinerad var att Max inte förstår det fina i filmen.. Det gjorde inte jag heller i den åldern, det är nu de senaste åren som man förstår budskapen i alla olika filmer man sett. Hela den grejen blev bara så häftig när jag satt där bredvid lillaman och visste att fan han förstår inte helt 100% det fina eller känslorna i det här..

Men har ni tänkt på det? när ni kollar på en film som ni inte sett på flera år, som ni såg som små. Se den när du är äldre och filmen blir helt annorlunda... Tänk bara Astrid Lindgrens filmerna.. Pippi Långstrump tillexempel. Det var ju skit bra, man såg henne som stark, man tänker inte på att hennes mamma inte finns och hennes pappa är ute och åker båt, sen vill prusiliskan sätta henne på barnhem.... barnhem är väl typ ingefarligt? finns de nått sånt? det var typ det man tänkte och inte så mycket mer... Nu ser man ju, stackars unge, mamma är död, farsan har lämnat henne för att resa runt på haven själv, soc jagar henne och hon har ingen utbildning ingeting. stackars unge liksom... Eller bröderna lejonhjärta.. vafan dom dör ju?? jag tänkte aldrig på det som döden när jag var lite, men nu är det ju för fan hemskt! dom dör!!
Emil är livrädd för sin pappa.. undra varför... han gömmer sig i snickeboa när han gjort nått hyss liksom....

Hennes filmer är ju fan brutala, det är många disney filmer som är jävligt brutala också när man ser dom nu, det är ju helt hemskt.. Och det fattar man inte när man är yngre, man tänker inte direkt på allt det där...

Visst är det lite fascinerande hur hjärnan utvecklas, från att inte förstå en känsla eller budskap till att den plötsligt gör det...
otroligt...


Men.. aj..

Ja nej men sådär ja! Hittade inte mina ridhandskar idag och tänkte, vad fan det är många som rider utan handskar, det fixar jag utan problem... trodde jag... En stund in på lektionen kände jag, aj detta gör ont... i slutet tänkte jag, helvete är det inte slut snart jag dör!! tittar på mitt fina finger och jojjomem ett "stort" fint sår som blivit av att tyglarna skavt på fingret. Gör jävligt ont kan jag säga... Tvätta rent var lite sådär halvskönt också om jag får säga det själv... Nej fyfan jag ska aldrig rida utan handskar igen, aldig, ever!!
När är man vuxen?

Under de senaste dagarna så har det varit mycket snack om vad som är vuxet och inte, när man är vuxen och inte.. Ja ni fattar grejen... Vad tycker ni? finns det någon ålder där man är officiellt vuxen??
Jag kan inte komma på en ålder där man är officiellt vuxen riktigt. Det är svårt för man kommer alltid vara vuxen i någon annans ögon.. Jag säger ju att min mamma och pappa är vuxna, samtidigt som Max ser mig som vuxen.. Ibland är man vuxen i mamma och pappas ögon också, men ibland inte...

Idag blev det en sånhär "omg" upplevelse.. Vi satt nämligen och diskuterade barn och och om att ha egna barn... Min mamma fick mig när hon skulle fylla 22.. Det skulle alltså vara som att jag skulle få barn om 3år... Konstigt är det ju egentligen inte. Men visst är det lite crazy? Haha vi satt även och funderade på hur vi skulle berätta det för folk..Jag har bestämt en rolig grej jag ska köra när jag ska berätta det, sååå klockrent alltså!

Men det är en grej, få barn är det vuxet?? men om man får barn när man är 16 då? är de lika vuxen då?
skaffa jobb är det vuxet? men om man skaffar jobb tidigt? är de lika vuxet???

Jag kände helgen att jag var "mindre" "vuxen" än ett antal av mina vänner som skrev att dom satt och gjorde högskoleprovet. Ärligt talat så har jag inte ens funderat på att skriva de där proven faktiskt.. Och jag kände mig inte mer vuxen när jag såg att folk börjat söka in på olika högskoleprogram...
Kände mig extremt liten då och "omogen"
men jag ska inte söka in på högskola så egentligen behöver jag inte alls känna så, jag har andra planer liksom.. Men det kändes ändå bara så jäkla icke vuxet liksom...

Det är svårt det där med vad som är vuxet och inte.. Jag tror att det är bra att ha barnasinnet kvar, det är skillnad på barnasinne och att vara omogen..

Jag har nästan lättare att umgås med "vuxna" människor faktiskt. Jag har alltid gjort det och har alltid varit med på massa "vuxen grejer"... Nu hänger man en heldel ute på fallskämsklubben och där är man också bland dom yngsta, men det spelar ingen roll.. Där har inte åldern någon betydelse. Egentligen så borde inte åldern spela roll alls i dagens samhälle.. om man inte tänker krogen, systemet och sånt...
Men som sagt, att umgås med "vuxna" Jag har faktiskt nästan slutat att använda ordet vuxen och äldre när jag pratar om "vuxna" Jag har dock inte kommit på något bättre ord för det.. Det är ju så svårt eftersom att man inte vet någon ålder på vad som anses som "vuxet" då äre ju svårt. Jag säger ibland "folk som är äldre än mig" men det är så jävla krångligt att säga, ett ord skulle vara bra.. typ.. Eller så använder man bara ord som "ja det var ett moget val" eller nää det lät för jävla töntigt.. men visst är det lite "vuxet" ändå??

Vuxenpoäng, jagar ni det?? Jag jagar inga inga, men jag vet direkt när jag samlat på mig poäng.. Det är ju lite skämt såklart... Men ganska kul ändå alltså tycker jag...

Så... Vad är vuxet för dig?
börja videoblogga.. igen?

Jag vet att jag sagt det här förut! Men jag tänkte försöka komma igång med lite videobloggande igen! Såg att det var i Maj förra året som jag videobloggade senast.. not good Amanda, fy fy! Mer videobloggande med lite roligheter känner jag...

börjar undra om det har något med våren att göra, det där med videoblogg. Det är nämligen alltid på våren som jag börjar videoblogga så fort jag videobloggar...

ni får hjälpa till och peppa på ;-)

Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!


Softich

Tjoohoo på er, ser att det snöat en del i sverige inatt och att det fortfarande snöar på vissa ställen i landet.. Nu är man lite trött på snön faktiskt! Jag älskar snön när den kommer till vintern, men jag har tröttnat på den när det ska vara vår, vilket det är nu! Men för en gångs skull så är det ingen snö i Falköping alls, utan vi har snöfritt och strålande sol!
Det har förövrigt varit en väldigt lugn helg, man måste ha sånna också faktiskt! Igår blev det ju som sagt bara lugnt hela dagen, vi var en sväng på ett supermysigt litet gårdscafe här ganska nära där vi bor..Sen låg jag och mamma i soffan hela kvällen och kollade på film och käka gottis.. Idag... söndag.. söndag är alltid en såndär softich dag varesig man festat eller inte.. Jag drog ett litet stretching pass på förmiddagen för att kolla lite hur vig man fortfarande är utan att ha tränat gymnastik under 3år... Jorå jag kan då fortfarande en heldel viga grejer (THANK GOD!) Sen har det varit precis som rubriken säger.. Softich..
lördag...

god eftermiddag, god eftermiddag... Det har varit en väldigt lugn lördag hittils! Jag har gått en promenad tidigt imorse och sen har jag vara flummat runt här hemma. Testat mina klänningar igen som jag ska ha på balen och studenten, dom måste sys in lite granna sådär va så att dom sitter riktigt perfekt, jag testade lite skor som jag kan tänka mig att ha och kommit fram till att jag ska ha nya converse! Men ska man vara fin så ska man vara jävligt fin! Sen har jag som sagt bara flummat lite, chillat lite. Ja ni vet sånt där!

Ah men lätt är det inte alla dagar, på tal om nått helt annat.. Men idag är det lättare! BERG OCH DALBANA!

Drömmar..

Tror ni på drömtydning? Själv är jag lite osäker på vad jag tror ang det där, det finns så mycket teorier om varför man drömmer vissa saker och att det har med saker man gjort under dagen att göra.. Ja vad vet jag..
Jag satt iallafall idag och testade att tyda två av mina drömmar jag haft senaste tiden som handlar om samma sak.. Nämligen att bli jagad och ha någon som vill en illa... Det finns bara ord som man kan tyda på nätet så man får plocka det som finns i drömmen liksom...
Det jag fick fram var att jag har en inre stress och en obeslutsamhet ang nästa steg. Det kommer att komma hinder på vägen men att jag kan ta mig över alla hinder bara man kämpar. Livet kommer att förbättras och jag har tur i kärlek, det ska även komma ett kärleksbevis av något slag och jag har även ljusa framtidsutsikter och ska tydligen resa...

Det var det jag fick fram med det som finns på nätet och det jag drömt om...
Det där känns ju som att man kan säga till vem som helst på stan liksom.. Men ska man tänka som dom vill att man ska tänka kan jag säga såhär.. Absolut stress nu runt studenten och framtid, hinder stöter man alltid på men komma över dom de ska jag! obeslutsamheten, ja det är väl att jag inte 100% valt vilken av mina vägar jag ska gå riktigt.. tur i kärlek ja de vet jag ju inte, kärleksbevis vet jag ju inte helle, men de vore ju kul! framtidsutsikter ja jo jag vill ja en ljus framtid.. resa, tro fan att jag ska resa! om 32 dagar är jag i Prag!

Man kan tolka saker så olika alltså...
och om man tror på det, ja det är upp till var och en.. Själv är jag som sagt osäker men absolut ligger det väl något i det, i och med att det är dina egna tankar som spelar bilder för dig...

Drömmarna jag kollade upp var två jag haft nu senaste veckan som handlat om att ha varit jagad av någon/några som velat döda en...

orden jag kollade upp var
Jagas
Fly
Hoppa
Guld
Vatten
Dör
Dörrar
Hotell
Fara

Man ska ju få in så mycket som möjligt att tyda, men allt fanns inte på nätet så jag fick ta det som fanns..lite så!
Det jag drömt är ju att jag blivit jagad.. Första drömmen så var jag på en flygplats där alla mina vänner "tog självmord" genom att hoppa ner i vatten som skimrar i guld, sen blir dom zomies, jagar mig, det är där korridorer med massa dörrar, det slutar med att jag hoppar och själv typ tar livet av mig för det är enda ut vägen..
andra drömmen, den jag hade igår så var jag på ett hotell, blev jagad av den där "häxan" som ville döda mig och någon till för att vi visste att hon var ond.. sprang i trappor och runt på hotellet för att skydda den andra personen. Jag dödar henne tillslut med en dörr..
Båda dessa drömmar handlar om att jag blir jagad, att jag flyr, att det är fara, det är korridorer och dörrar...
blää vilka drömmar!

Neej nu tar vi helg!Fredag!

åh underbara fredag! Jag hoppas att denna dag blir fan så mycket bättre än igår.. Tror att den faktiskt blir det för idag känner jag lite såhär att fuck you och dra åt helvete om du inte tänker behandlar mig som man ska... Detta betyder ju då bye bye liksom.. Det låter ganska negativt om man läser det så, men för mig är det ju bra för då slipper jag alla dessa människor som faktiskt inte har något i mitt liv att göra..

Så nu får det bli en sväng i skolan och sen se vad helgen har att bjuda på! :)

TGIF!
En såndär dålig dag..

Idag har varit en äkta såndär dålig dag.. Egentligen vet jag inte varför men hela dagen har bara varit lite sådär liksom, inget funkat som det ska lite så... Eller jo det har det väl gjort men inte till 100%...
Kanske har nått att göra med den hemska jävla mardrömmen som jag hade under natten.. Det där med att vara jagad av någon som vill döda en är ju lite så där liksom, jag "vann" dock denna gång och dödade häxfan med en dörr.. Men redan där när man vaknar och känner ba ja men visst, alltid lika kul att vara jagad av nån som vill döda en liksom... Ah och sen känner jag mig, vad ska vi säga? ja lite stel.. Eller ne jag vet inte, jag har ta mig fan ont överallt! höften har skaffat eget liv och värker och muskeln vill helst inte lyfta upp benet! happ då så fel belastar man lite och vips hela benet värker... Sen så.. så jävla pinsamt! Igår här hemma så skulle jag vara lite graciös och göra en snygg piruett, laddar, tar i och vipps så small fröken Gyllenpanzar i golvet.. Det känns idag lite så kan vi säga.. övre delen av rumpan på högersida.. om ni ville veta... Så ni kan ju tänka er värk i vänster höft och öm i höger bak...
Saker i skolan går väl som det ska faktiskt, inget konstigt där..
Sen tror jag att jag har för mycket tid.. Den tiden används för att tänka och tänker jag då för mycket så är man ju där, en dipp i självförtroende är ju som uppbyggt för detta liksom, sen blev det väl kanske inte bättre när det blev lite prat med min kära mor... Ja det är mycket nu... Så mycket kan jag väl säga...

Fan så jävla jobbigt, varför ska jag vara en sån som hela jävla tiden funderar och tänker på saker, liksom aldrig släpper det.. Hittar du en tanke som liksom gnager inom dig så släpper man det ju ta mig fan aldrig.. är det oftast en bra tanke? NEJ!

Jag får helt enkelt sluta ha så mycket tid att tänka på, då övertänker jag ju bara och får sånadära dipp helveten liksom... Vilka problem jag har hörreni...

Sen så jag vet inte det var verkligen en "vakna på fel sida" dag helt enkelt.. Inget var sådär wooohooo fett jävla awesome grymt idag liksom allt var lite mer, jaja de får bli bra, åh vad allt e kasst idag, blää jag står inte ut med mig själv idag... Lite så.. Sen kanske det var så att jag blev grymt besviken på en vän jag haft i flera år.. Folk som bara tar energi ur en och aldrig ger något tillbaka.. lite så... Vänder kappan efter vinden, lite så kan man väl säga.. Eller... jag tror jag hittade problemet med hela min dryga dag! Vänner som.. eller människor man tror är ens vänner som ba behandlar så fel.. Dags att börja fundera på vilka man ska ha i sitt liv tror jag...


våren på G

Idag var det verkligen en äkta och härlig vårdag! det var till och med så att jag satt på balkongen i underkläderna och solade en stund på eftermiddagen.. Det stog att det bara var +2 grader men det måste ha varit varmare. Jag litar inte helt på mobilen när det gäller temperaturen.. Sen kan det vara så att det liksom är lite i lä våran balkong och solen rakt på, så att det var strålande sol och ingen vind alls.. kan ha varit så! Men härligt var det, att kunna dra av sig överflödiga kläder och kunna njuta av värmen från solen..Och nu är det ljust länge asså! igår runt 20 tiden så var det fortfarande ljust och det kändes så himlans härligt faktiskt.. underbart!

Men en sak tycker jag är så rolig, tittade lite på nyheter och nyhetsmorgon och där var det lite snack om att våren var så sen.. Men vadå om det är vår mellan mars-maj typ då är det väl nu den är? Självklart fattar jag att dom menar att värmen kom sent. Men vadå det är ju fortfarande vår månad, det betyder ju inte att sommaren blir sen.. Jag tycker att det är lite drygt det där med att nej det är inte vår förens det är över 0 grader under ett visst antal dagar.. Är det april/maj så är det vår, har alltid varit vår och kommer kanske inte alltid vara det men typ, januari och februari är vinter månader, mars är typ som november, det händer ingenting, varken vår eller vinter.. sen kommer våren i april! Så är det i min värld sörreni och nu ska det vara så i alla andras världar också.. Nej jag skoja...

Nu är det iallafall vår i min värld och om jag tolkar Facebook och Instagram rätt så är det folk som håller med mig!!

VÄLKOMMEN EFTERLÄNGTADE VÄRME!
RSS 2.0


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com