2012 - vilket år!

Då mina underbara läsare har vi kommit till den sista dagen på året 2012... Vad hemskt det låter! sista dagen, liksom... Men vilket år det har varit, jag måste säga att det har varit ett ganska så bra år för mig. Jag har lärt känna en massa nya fantastiska människor, jag har väl kanske insett att jag liksom inte längre kan sitta och deppa över att jag inte hamnade där jag ville uten får acceptera läget som det är... Sen att jag accepterade att jag går guldsmed sista året jag går där, ja det är en annan sak ;) Men jag har väl smått accepterat det nu.. Våren var trög, det var den men sen från isomras så har allt bara swichat.. Okej, jag får nog ta detta månad för månad tror jag för det poppar upp nya händelser i mitt huvud nu medans jag skriver!! 
En tillbaka blick från året 2012...
 
Januari
I januari fyllde jag 18år... 18 vilken ålder va? man får ta körkort och man får gå på krogen, man får rösta och man blir bara helt enkelt myndig.. Föräldrar behöver inte längre skriva på pappar från skolan, man får shoppa på internet... 18 är en bra ålder!
 
Februari
I februari var jag, pappa och Monica en sväng till Åre och roade oss en vecka... mycket, mycket roligt!
 
Mars
Jag vet inte om det hände något speciellt i mars faktiskt... hmm...
 
April
Vad hände i april?
 
Maj
Maj....Maj.... hände det något speciellt i Maj? ...... ne... inte vad jag minns...
 
Juni.
Oj Juni där började det hände grejer! 4 juni fick jag körkort efter ett par månaders plugg och en jävla massa tårar och hysteriska utbrott ;) haha nej men tillslut fick jag äntligen mitt körkort!  Jag blev även klar med min matte som jag ''kämpat'' hela min skolgång med, har i alla år haft stora problem med min matte och fick nu på gymnasiet en lärare som kunde hjälpa mig, jag satt själv med henne 2 dagar i veckan i 3 terminer och pluggade upp mina grudskole betyg i matte eftersom att jag hade ig ifrån grundskolan... i slutet av vår tid så slutade jag med vg i nästan alla matte prov, det vare ingen som trodde! Jag valde sedan att tenta av matte A kursen, för att jag inte orkade plugga ett år till, jag kunde ta ett ig i matte A... Men nej nej inga ig här inte! sätter mig och tentar av matte A kursen och får godkänt! damn så underbart!
Emh ja och jag slutade mitt andra år på gymnasiet också.. wow!!
 
Juli
I juli tog jag fallskärmscert.. helt sjukt va? Nej inte så kanske, det var väl på tiden att jag tog cert nu efter att ha varit i kontakt med sporten i 6år... fantastiskt!
 
Augusti
Ja, i juli och i början av augusti hoppade jag ju fallskärm så mycket mer blev det inte där! Jag flög lite luftballong också faktiskt, mycket intressant!
I slutet av augusti så började jag mitt sista år på gymnasiet, herrejävlar.... Det är nu jag vill säga en liten mening, men klarar inte av att säga den eftersom att jag var väldigt anti den meningen när jag började på gymnasiet... ahaaa
 
September
Vad hände i september?
Det har varit en del i skolan bland annat...
 
Oktober
Här började jag med mitt projektarbete, som blev en spridsvagn på ca 170g silver
 
November
extremt trist månad, här hände det fan inte mycket!
 
December
här blev jag klar med mitt projektarbete, Vi 5 som deltog på Ållympiaden tog oss ända till semifinal och hamnade på 4plats av alla 14 lag som var med.. Både lärare och rektorer var imponerade! Filmen the Hobbit hade premiär, som vi väntat!! Jag var med på inspelningen av den nya reklamfilmen/ musikvideon till ållebergsgymasiet..  Jag har laddat fan inför jul och ja.. nu är vi här, den sista dagen på året...
 
 
Asså... det lät inte alls som något händelserikt år när man läser detta, det har ju självklart hänt små saker hela tiden, men okej man kommer inte ihåg allt, och just nu när jag skriver kommer jag inte på allt, och ibland kommer man inte ihåg vilken månad vissa saker hände och då skiter man i att skriva de.. hahah!
 
Men nu laddar jag inför 2013... Året då jag tar studenten, året då jag ska visa världen att fan vad jag är bra! Året då ållebergsgymnasiet inviger sin nya skola, året då jag helt enkelt laddar inför en förändring eller kanske ska säga förändringar... Året 2013 ska bli ett jävligt bra år!!
 
Mina underbara, fantastiska läsare!
Tack för ett grymt år och tack så gryyyyyymt mycket för att ni läser och följer mig här på bloggen... 2013 ska bli ett bra år och ett år där bloggen ska uppdateras bättre!!
Tack för iår!!
 
 
 
See yaa next year bitches ;)
 
 
 
 

Ba chilla lite..

Det är precis vad som gjorts här idag, bara chillat! klockan är fan snart 5 och jag springer fortfarande runt i mys kläder.. UNDERBART! Vi har spelat tjuv och polis här idag jag råna banken och åkte fast hela tiden, faila totalt! xD
Har fixar nyårs naglar här också och lite sånt, silver, svart och glitter blev det. Tänkte lite så här att jag skulle matcha naglarna med klänningen liksom! :-)

Haha vet ni vad jag låg och tänkte på igår när jag försökte somna?? haha att jag iprincip börjar alla mina blogg inlägg med "Asså" haha för vad stört, och jag kommer säkert fortsätta med det om jag känner mig själv rätt.. vilket jag hoppas att jag gör! ;-)

Ha en trevlig kväll!



Underbara stockholm

Asså Stockholm, vår fina huvudstad. Här kan man verkligen göra allt! Just nu när jag är här och har det trevligt i min julledighet så lånar vi en lägenhet MITT i stan, man går liksom ba ut så är man typ mitt i smeten! Haha det är liksom i stor staden allt händer, typ som idag! då såg jag The Hobbit igen på bio, denna gång i HFR, vilken skillnad på hela upplevelsen! Mitt i hela skiten så börjar det pipa helt nått så sjukt, jag ba men såhär var det inte sist jag såg filmen.. Sen... sen hör man "viktigt meddelande, utrym salongen pga brand, ta närmaste exit" det var säkert inte EXAKT i den ordningen dom sa det, men det var dom orden jag hörde! haha sååå det var bara att pallra sig ut i kylan, vi fick ju komma in efter typ 15 min igen och fortsätta titta på filmen. som bonus på de så fick vi fan ersättnings biljetter för det så det var trevligt! Dom är schyssta på SF!

Omg! asså jag tror inte jättemycket på ödet och sånt, men ibland så bara vet man inte varför man hamnar på en plats just då.. Idag var jag ute på tjejdag med Cassandra och efter vi varit till dom affärer som vi velat så ba helt random gick jag in på ett ställe, sen där inne låg en butik och omg jag hamnade just i den butik jag velat hamna i! hittade en grymt vacker nyårsklänning där inne! Otroligt!

Btw har ni sett The Hobbit? mycket, mycket bra film! Jag såg den först på nattpremiären och nu en andra gång här i sthlm, väldigt bra, Det sämsta är ju att man nu måste vänta ett helt år på nästa film.. Det kommer ju att bli tre filmer och äventyret har ju knappt börjat ;-) see it!








singel på nyår..

Asså herregud vilket tjat det är om att det är så hemskt att vara singel på nyår.. När tom nyhetsmorgon pratar om det så är det ta mig fan illa! Nyår ska tydligen vara den kväll där man inte vill vara singel.. varför då?? Jo för att då kan man inte genomföra den berömda nyårskyssen vid 12 slaget... Men så vadå? blir folk deppiga över att vara singel för att man inte får kyssas vid 12slaget??? men lägg ner! är den där kyssen så in i helvete viktig??? Asså om det är så att man liksom kör första första kyssen vid 12slaget då kan jag tycka att de är gulligt, om ett "par" kysser varandra första gången vid 12.. Men annars då ba men lägg ner liksom, så viktigt är der inte.. Är det någon gång man vill ha nån då är de fan om man är singel och umgås endast med par.. annars på nyår nää då ska man ju parta o ha kul liksom...

Nej usch jag kände bara hur jag skrattade inombords när dom satt o prata om detta på nyhetsmorgon, så jag var ju tvungen att skriva av mig det här.. till er...




juldagen...

Nej jag ska inte gå ut idag! Känns lite som att man är den enda som inte ska ut idag faktiskt.. Men jag är just nu påväg upp till stockholm för att spendera nästan 2 veckor hos pappa och Monica, kidsen är där fram till nyår också så det blir fullthus där i renoverings kaoset... haha men det blir mysigt ändå :-)
Men fyfan vad segt det är att åka tåg, jag har ju åkt denna sträcka ett antal gånger nu under mina 2 år i Falköping och har många fler resor framför mig... intressant... Men som sagt, så jävla tråkigt! 4 timmar tar det... 4 TIMMAR!! och de går så segt...men nu har jag "bara" 1 & 1/2 timma kvar på tåget... så segt!

Hoppas alla haft en fantastiskt mysig dag :-)




Mysiga jul!

Jag hoppas att ni alla hade en fantastisk dag igår med vänner, släkt, familj eller vem ni nu var med! Jag hade iallafall en underbar dag med min släkt och familj..
Vi började morgonen med en mysig julfrukost hemma, jag, mamma, Mackan och lilla Max.. väldigt mysig! sen öppnade vi lite julklappar. Jag har världens underbaraste familj, det säger jag bara! Sen åkte lilleman till sin mamma och vi andra åkte till skövde för att fira lite med släkten. Det var kalle och de var en jävla massa mat och jag hittade mandeln i gröten.. iår igen!.. Vi öppnade lite mer julklappar, och vi hade bara allmänt mysigt! En fantastisk dag och kväll måste jag säga! mycket mysigt <3

Hoppas ni alla hade de lika trevligt och mysigt <3














Önskar er alla en god jul!

God jul på er alla fantastiska människor där ute! Jag har inte tänkt att skriva något långt inlägg, men jag ville iallafall önska er en god jul! Ta hand om era nära och kära, ta vara på all tid ni har med dom och sprid en jävla massa glädje och en jääävla massa kärlek!!
 
 
Till er alla
GOD JUL!!!
 
 

lille jul!

Mmh kom hem från Marcus föräldrar för någon timme sen efter att ha haft en fantastiskt trevlig kväll med människor man håller kärt... vad gammalmodigt det lät.. Människor som man tycker om helt enkelt! Ätit fantastisk god mat, träffat tomten, fått julklappar och bara haft ett mysigt julfirande!
Intressant med klass1 varnings storm ute, kommit flera dm senaste timmarna och blåser helvete! Såklart var det jag som var chaffören denna kväll och fick köra i detta väder, ute på landet på icke plogade vägar, där de även blåst in en massa från sidan... Det var intressant men vi kom hem levande idag också... Man kommer alltid hem levande med mig som chafför, så är de bara!

Jag hoppas att ni alla har fått en otroligt mysig dag och kväll <3

måste bara skriva, träffade en super gullig tant idah! Jag och mamma var nere på stan och hängde lite, så skulle vi fika och mamma frågar om vi ska gå till schnaffe snoppen.. det heter ju såklart kaffe koppen.. Jag och mamma as garvar och står dubbelvikta på torget och tok skrattar tills tårarna rinner.. Denna söta tant kommer då fram till oss och ba är så gullig! hon ba åh jag blir så glad av att se er så glada, man tänker tillbaka till förr.. det är så underbart att se två vänner ha så roligt... hihi hon skrattade lite när hon fick höra att det var mamma och dotter som var ute och hade kul... hihi asså hon var så härlig den där tanten! och så härligt att själv känna att man gjorde henne så glad :-)








Nej vet ni?
God natt och....
God jul på er <3


Dagen före..

Idag är det dagen före julafton... Tänk egentligen så länge man laddar inför detta, så länge man går och väntar på att dagen ska komma. Sen är det bara poff över, man går i typ en månad och vara väntar, sen är det bara poff slut på en dag.. Det är lite lustigt faktiskt, hur de kan vara så.. Men så är det väl nästan alltid med allt, man väntar och väntar och längtar ihjäl sig, sen när dagen eller vad det nu är kommer så är det slut på någon sekund.. Finns väl en sak som de inte gäller på och det är väl typ barn, där väntar man 9månader och sen har man dom i resten av livet typ...
he, på tal om barn och jul... Tomten, jag förstår varför barn är rädda för tomten, jag menar det är en stooor man som bara dyker upp en gång om året, har gigantiskt skägg, har mörk röst och letar efter snälla barn.. han stalkar öven alla året runt för o veta om alla varit snälla.. haha när man skriver det så, så blir jag fan också rädd för den där snubben haha ;-)
Men han har ett jävla bra jobb, han ba kollar vad folk önskar sig och sen ber han massa nissar göra allt, sen gör han bara utlämningen.. haha soft jobb ;-)

Nej nu ska jag på med kläder och allt sånt där för ikväll åker jag ut och firar jul med mackans sida av familjen.. Mycket trevligt :-)



detta är dagens klädsel! en tomte topp, svart kjol, svart kofta, svarta strumpbyxor och tomteluva... :-)

chillihoo

yoo bitches!! what's up..... .... ..öööh okej? har fröken Gyllenpanzar slagit i huvudet nu eller??
Nä det har hon inte! Hon bara kände för att skriva så förstår ni!
Har ni haft en bra dag? jag har haft en alldeles utmärkt dag ska jag säga er! Jag har inte gjort någonting!
Jag har bara tagit det lugnt och softat som bara den, tog ett lååångt bad på eftermiddagen med masssa massa skum och tända ljus. Det dåliga där var ju att jag råkade fylla på lite för mycket vatten, he.. he.. Men det gick ju att lösa, var ju bara att dra ur proppen nån sekund! så smart! Så iallafall, jag tog ett långt bad och bara andades och försökte koppla bort resten av världen.. Det gick bra, jag fick inga psykiska men av det! Sen har jag bara legat i soffan med mamma, käkat god mat, mys och kollat på film... Eller ja, hon pratar med hela sverige i telefon och jag kollar på film, så kan vi ju säga! vi ska inte ljuga här på bloggen inte!! Eller??? haha nej här ljuger man inte!





Åh visade jag er mina naglar för er igår? jag julfixade naglarna igår, blev mycket nöjd.. vill ni se??







Jag har använt ett rött nagellack som grund, sen ett rosa/guld glitterlack på topparna, sen vitt lack med dekorations pensel som jag kallar det, för att få de vita sträcken och rosetterna och de andra mönstret...sen liiite glitter i rosetterna! sen har jag satt in två "stenar" och sist ett överlack! :-)

See yaa bitches! ;-)



Go morgon!

Den 22 december idag, som jag sa i förra inlägget, jorden gick inte under! haha wooow vilket under! haha Nej men god morgon på er!

Vet ni vad det bästa är med att typ alltid vakna tidigt? Det är att man inte missar hela dagen! Jag har vänner som sover till typ 1 på dagen och då känner jag såhär, snacka om att ha sovit bort dagen liksom. Så vet man ju att dom är lite seg startade så ska dom fixa sig och greja så är dom inte klara fören typ 3... Jag har aldrig sovit så länge.. Eller jo en gång när jag va på lan, eller jag hade varit på lan, fast då somnade jag vid 9 på morgonen så då är det kanske inte så konstigt liksom!
Men annars så vaknar jag någorlunda tidigt jämt, senaste brukar ligga runt 10 men då har det ofta varit när man lagt sig riktigt jävla sent på natten typ.. men annars så brukar det vara runt 7-8 tiden... Sen tycker jag att de ganska nice o ba ligga kvar en stund, kan bli timmar ibland, men det är lite mysigt liksom :-)
Nej men ärligt, på veckorna så ställer jag kloclan tidigare än vad jag behöver bara för att jag ska kunna ligga kvar o ba mysa en stund, skit skönt! haha sen hinner man vakna till lite också.. Jag har iof lätt för att vakna till, om jag vaknar och typ tittar upp, bara tittar upp så kan jag inte somna om sen, finns självklart fall där de händer men inte ofta! Så typ som jag automatiskt gör när jag vaknar, kollar mobilen, gör jag det så kan jag absolut inte somna om sen.. haha fan vad störd man är haha :-)

God morgon på er där ute!
Ha en underbar dag!



Titta vi lever!

Som jag sa igår! Jorden kommer inte att gå under den 21december, vilket var idag.. Jag sitter fortfarande och funderar på vad folk tänker på nu, jag menar dom människor som trodde att jorden skulle gå under, dom måste ju sitta någonstans just och tänka någonting.. Men vad tänker dom? Har en könsla av att dom tänker "ååh ett mirakel" och sen så spårar det ur... Eller så har dom blivit psykiskt sjuka och tror att dom är dom enda levande kvar på jorden.. Haha vilken chock de får när dom märker att dom liksom inte alls är de enda levande... haha ja, jag undrar verkligen vad som snurrar i folks huvuden alltså... Tänk alla dom som skjutit upp sina betalningar till efter den 21 eller beställt saker och valt att betala efter 21, bara för att få slippa betala... haha GRATTIS era fakturor och räkningar kommer nu och ni måste betala, hahhaha.. herregud, skadeglädje är den sanna glädjen eller hur brukar det vara?? haha ;-)

nää folket vet ni??
vi hörs imorgon, den 22 december ;-)






Att komma ihåg...

God morgon! här är man uppe med tuppen, galen som man är så ställer man klockan efter julkalendern, här missas inga delar kan jag säga!
Nej det var inte de jag skulle skriva om denna lugna, stillsamma morgon!
Jo ni förstår igår kväll så låg jag i soffan med lilla Max och hade mys liksom, och då tänkte jag lite på att man måste ta vara på alla stunder. Det kommer ju komma en dag då han inte alls vill mysa med storesyrran liksom.. Då kände jag att ta vara på den här stunden med lilleman liksom, samma sak nu imorse, då kom han in och la sig hos mig i sängen en stund, det är också sånna saker som man tar vara ,på och kommer minnas när han blivit äldre och skiter i syrran liksom ;-)

Detta gäller med allt, jag kan ibland känna att jag är extrem med att behålla känslor och minnen som jag liksom, ja som jag Tycker om.. Det kan vara allt från att någon säger något till att jag är på en resa.. Jag skulle även säga att jag är ganska bra på att behålla minnen, jag kan ibland komma ihåg vad mina kompisar har sagt till mig fast det gått flera år, jag är ganska bra på att komma ihåg människor, vilket är jävligt drygt ibland. Ni vet när man har träffat en person och pratat med personen, sen träffar man personen igen och man kommer ihåg de mesta om personen medans personen inte kommer ihåg att man träffats, sånt är lite små drygt...

Men grejen är att allt varar inte föralltid, så man ska ta vara på den tiden man har, ta vara på allt man har omkring sig..

Därför! ska jag leva livet så som jag vill ha det! och jag ska ta vara på varje minut och lagra varje minne djupt in...

så.. nu har jag skrivit på detta inlägg sen halv 8 imorse! nu ska jag fortsätta titta på Polar Expressen med lilleman





Är vuxen livet så dåligt??

Jaha då har man påbörjat det sista jullovet då... Helt sjukt skönt med lov nu asså, riktigt skönt, men det känns ändå lite små skumt att detta liksom är sista gången man har jullov, för nästa år så har man förhoppningsvis obb, och då har man ju inga 3 veckors julledigt, inge sportlov, inte påsklov, inte höst lov, inga 10 veckors lov på sommaren.... Då börjar det verkliga  livet... Det jobbiga livet enligt alla vuxna, om det är så jobbigt som dom uttrycker så är jag inte så sugen på att börja de livet. Men är det en bra del av livet så är jag ganska nyfiken på vad som väntar.. Men oandra sidan, livet blir vad man gör det till, så om jag gör det helt crazy, så kommer det bli så... Jag tror att mitt nyårslöfte detta år kommer att bli att förbättra saker med mig själv som jag vill förbättra, eller sidor hos mig som jag vill stärka upp. Jag märker en tydlig ändring på mig redan nu, den ändringen har väl skett de senaste året.. tror jag.. Det är iallafall det senaste året som jag ibland tänker på hur jag är, eller hur jag uttrycker mig eller liknande... Men fortfarande så är man lite orolig över de där ''vuxen livet'' som alla vuxna prata om, som är så dåligt och så jobbigt... eller dåligt säger dom inte, men att det är tufft... De flesta vuxna säger att skolan är skit soft när man kommer till arbetslivet så är det inte lika soft längre och att man ska vara glad för att man går i skolan typ... Då tänker jag såhär... Jag tycker inte om skolan för att jag liksom haft problem osv, som med min matte, jag har varit grymt deppi över att jag inte kom in dit jag ville på gymnasiet, det har påverkat mycket kan jag säga.. och då så säger jag såhär, skolan har inte varit kul för att jag inte har trivts riktigt, men skaffar jag ett jobb som jag tycker är kul och trivs på så kommer jag inte tycka att det är jobbigt liksom.. förstår ni hur jag tänkter?
Och varför i hela jävla helvete säger folk att de är så jävla jobbigt o vara vuxen o ha jobb.. svaret är ofta att man måste ta ansvar, då undrar jag är de så jävla jobbigt osm alla säger? De finns ju en jävla massa bra saker också? Typ som tjäna pengar? typ bestämma själv, ingen jävel som kommer o bestämmer vad du ska göra? Göra de man själv vill och tycker är kul, inte behöva läsa massa skolämnen du inte kommer använda senare sen?? man kan göra vad man vill, som vuxen kan man gå åt vilket håll man vill, inte en obligatorisk skola med obligatoriska ämnen som alla ska läsa.. som vuxen väljer du ett ''obligatoriskt'' jobb, men fortfarande DU valde, inte kommunen eller annat, DU väljer vilket jobb/ arbetsuppgifter du vill göra, det är inte nån upbildningsplan som ska följas som ska gälla på alla skolor, där du läser ämnen du inte liksom kommer använda i jobbet.. utan du väljer ett jobb med uppgifter som har med jobbet att göra.....
Helvete vad trassligt det blev... men är det någon som förstår?
 
Liksom, om nu folk klagar så mycket på sina jobb, då är det dags att byta jobb!
 
Jag har bestämt hur mitt liv ska vara, och det ska vara jävligt roligt, jag tänker inte bli nån svensson vuxen, och tyck vad ni vill om det.. men så är det!
 
 
 

Att göra.. ingenting..

Ibland är jag riktigt bra på att göra ingenting.. ibland så är jag riktigt dålig på att göra ingenting, vissa dagar så kryper det liksom i byxorna och man vet inte riktigt vad man ska göra... Då har jag insett att dom som bor med mig måste vara nöjda när jag inte har något att göra, för vad gör jag då?? Jo jag städar, jag städar och rensar ALLTID när jag har tråkigt, eller ibland när jah är irriterad och ibland när jag inte klarar av den jävla röra som det kan vara.. Ni alla vet väl hur det kan se ut i köksskåp? där alla skålar, bunkar, vaser, matlådor och annat bara ligger inslängt, sånt klarar jag bara inte av, de går inte! Det får inte seut sådär! Jah blir störd på det, så.. När jag har tråkigt då städar jag typ sånna ställen. Precis som tidigare idag, förutom att jag legat i min säng eller i soffan och kollat på tv så har jag rensat ut förrådet och dessutom varit iväg till sånna där stationer och slängt alla kartonger, glasflaskor och varit iväg och och pantat! ahaaa det måste ju vara helt umderbart att bo med mig som inte klarar av att det är kaos i skåp, garderober och liknande...

nu ska jag fortsätta min dag i min säng!!




ang jordens undergång

God morgon! Jo jag har tänkt på detta ett tag nu och kände, nej nu skriver vi om detta...
Imorgon är det den 21december 2012 då jorden ska gå under. Personligen tror jag inte alls på detta och är då alltså inte orolig, sen kan man ju tänka att de inte finns något att oroa sig för. Går jorden under så går den under = allt förstörs och alla dör, inget man kan göra åt.. Men tänk, tänk så mycket människor det är som har tagit livet av sig iår just för att dom inte vill vara med när jorden går under. Tänk att människor sjänkt bort allt dom äger och har, pengar, hus, kläder osv bara för att jorden ska gå under... Det kan inte vara kul för dom sen när dom märker att jorden aldrig gick under och nu står dom utan något alls! Jag undrar hur mycket människor det är som har mördat någon för det här. Tänk att folk köpt saker på nätet och tagit så att de betalar efter den 21 bara för att "slippa" betala.. synd om er som gjort det, vad glada dom kommer bli när räkningen kommer! ... Detta är svar vi aldrig kommer få reda på, men att de hänt, absolut!

Det finns massa teorier om hur jorden ska gå under, den första grejen till detta är att maya kalendern tar slut och där finns ju också en massa förklaringar..

1. dom skriver ett antal veckor och sedan börjar man om från början igen, den går alltså runt.
2. den skrevs på sten, plats på stenen tog slut så man inte kunde skriva mer.
3. min egna förklaring brukar vara att han/hon som skrev kanske dog och slutade skriva.
4. dom skrev en kalender för några tusen år sen, dom visste väl inte att jorden skulle finnas så länge. tydligen så kunde dom spå framtiden, ah men då kanske deras kalender skulle slutat när deras folk dog ut!

Så där har vi lite grejer o fundera på..

läste även i illustrerad vetenskap om HUR jorden skulle kunna gå under. Det var extrema vulkan utbrott, jordbävningar? översvämningar, dödliga sjukdommar, kometer och annat... mm... dom första liksom pågår ju redan så dom tog jag bort ganska fort, nån extrem dödlig sjukdom, ja visst men tror att vi skulle kunna stoppa spridningen, komet mycket möjligt, men då skulle vi kunna se de från rymden om den var påväg mot oss..

nej jag tror alltså inte att jorden går under imorgon!

Hoppas ni får en fortsatt trevlig morgon!



Diskuterar de senaste ang kränkning...

Just nu pratas det en jävla massa om olika saker som hänt i Sverige där det är skolor och annats som ändrat på traditioner för att någon kan känna sig kränkt.. Jag tror att alla vet vad jag pratar om just nu... Det var ju en skola som inte tillät pepparkaksgubbar i sitt lucia tåg för att någon kunde känna sig kränkt. Men.... Om pepparkaksgubbar inte får vara med så är det precis lika kränkande om inte värre... Jag är inte rasist på något sätt och har många vänner som har bakgrund från andra länder, ingen av dom känner sig iallafall kränkt av en kaka. Om jag nu formulerar om mig lite här.... Om vi pratar i människoform... Där är det ju som att säga, Nej bruna barn får inte vara med i lucia tåget för att någon med samma hudfärg kanske blir kränkt.. Jaja så ni menar att bruna barn inte får vara med i lucia tåget alls då? då blev det ju helt plötsligt jäävligt kränkande! Ellehur?? 
Sen är det ju de där klippen som Disney klipper bort från  kalle på julafton.. Dom har bort den svarta dockan och en gröngubbe som dansar... Vet ni varför? klart ni vet alla har väl läst det på aftonbladet, men för er som inte gjort det.. De två figurerna klipps bort för att de speglar stereotyper av judar och svarta... Då undrar jag... Får inte svara och judar vara med i kalle på jul?... och då undrar jag även isåfall varför?? Då skulle ju jag kunna säga att, klipp bort den dumma blondin dockan som gör att vi blondiner framstår som dumma i huvet... Vet ni vilken jag pratar om? Den lilla blonda dockan osm kommer först som inte klarar av att säga ''mama'' först... Den mörja dockan är ju fan så mycket smartare, kommer ner, säger ''mamsen'' och hoppar själv på stämpeln, man ba jaha? vi blondiner är alltså dumma i huvudet alltså?? aja jag känner mig kränkt! xD Eller att tomten bara tagit små växta människor och desutom har dom som slavar, är inte de kränkande också då eller?? 
Självklart överdriver jag nu en hel del, men förstår ni vart jag vill komma??
Det är alltid de svarta man tar bort ifall någon känner sig kränkt, ja men vita kan väl också känna sig kränkta eller??
och det blir bara ännu mer kränkande om man tar bort de svarta helt och hållet... Och sen känner jag lite såhär... Pepparkakor, det är en kaka, en kaka kan väl inte kränka någon?
Den svarta dockan, det är en DOCKA! leksaker är inte kränkande, samma sak med den där dansande lilla gröna, det är också en leksak, det är inte kränkande...
 
Kan folk inte bara vara, absolut får folk analysera, fundera, tänka och andra saker.. Men måste folk överdriva så in i helvete hela tiden???
 
Som den där julkalendern, som blev anmäld för att ungarna spelade anden i glaset.. För det första så har de spelet spelats i flera, flera år, ungarna lyckades inte heller med spelet, jag tror inte att unganra ens fattade vad spelet skulle gå ut på, det är alla föräldrar som överreagerar... Nån sa att det tog över barnen till den mörka sidan och då tänker jag såhär... lever du på medeltiden eller?? Asså, det är på tv, vi lär våra barn att allt på film/ tv inte är på riktigt, men så fort de händer något så ba baaam anmälningar hit och dit... Sen, så ah nej ingen ide att anmäla ett program på tv när det redan sänds, jag menar åd har ju dom som vill se de redan sett det liksom...
 
Nej gott folk, sluta överdriva allt, och sluta överreagera! Tycker du att det är kränkande med svara dockor i kalle, ja titta inte på de då, tycker du att pepparkakor är kränkande, ät det inte då...
 
Vänta.... Om det är kränkande med en svart docka i kalles jul... då måste man ju ta bort mussepigg också? han är ju svart??
 
 
 
  

tagning 1... varsågoda!

jajjemen här spelar vi idag in den nya, as häftiga reklamfilmen för Ållebergsgymnasiet! Kommer någon ihåg när jag var med i den förra filmen? den sändes ju bara på nätet och inte på tv.. Denna nya reklamfilm kommer att sändas på tv. Ålleberg har nu ett samarbete med tv4 Skaraborg, som kommer att sända den coolaste reklamen ever!! har filmat och grejat hela dagen och kommer inte vara klara på några timmar som de ser ut... so much fun!!




Lördag!!

nu har jag varit dålig på att blogga igen, men det har varit så sjukt mycket denhär veckan så bloggandet har inte legat som prio1 riktigt!!
Jag är iallafall påväg till Stockholm just nu, gör ett dygn i stor stan, rensar tankarna och har det mys med familjen där uppe :-)
igår var det ållymiad i skolan då.. kan ju berätta vad det är.. för det första heter ållympiaden för att skolan heter ålleberg..
ållympiaden är en tävling där alla student klasserna tävlar mot varandra i olika grenar, iår var grenarna: trampbilsrace, kuddkrig, en frågetävling och hoppa säck... Hantverkselever brukar vara ganska dåliga på detta men inte iår, hv10 brudar är livsfarliga! vi tog oss till semi och blev 4 av tror de va 14 lag, så vi var jävligt bra! vår lärare var stolt.. haha han hade mött min mamma på stan och sagt såhär... " jag är så stolt över dom! vi har aldrig tagit oss så långt i den tävlingen förut, dom var bara 5 tjejer och dom kämpade och dom gjorde de tillsammans! man kan ibland tro att dom hatar varandra för att dom inte pratar, men inte idag, då var dom ett team och kämpade 100%.. riktigt stolt är jag" nått sånt sa han.. man ba ooo woopwoop!! på kvällen så gick 3 av oss HV brudar iväg och förfesta med HR klassen (hotell och restaurang).. vilket var hur jävla kul som helst! riktigt kul!! sen vidare till ålle (studentfest) skit skojig!!

säger bara en sak... gangnam style!!
haha nää.. men fan så skoj!

nu äre snart jul också, typ nån vecka faktiskt, sjukt! jah har även kommit på att jag fyller 19 om 4 veckor woopwoop!! hihihihihihi så awesome! då blire party igen säger jah bara! ;-)

nu äre bara måndag, tisdag och onsdag kvar i skolan denna termin.. underbart! och på måndag ska jah vara jag leka skådis ;-) ska spela in reklam film för skolan så de är lite sånt som står på schemat :-)




see ya bitches ;-)


Jag måste vara blind

Jag ser mig själv som ganska dålig i skolan, "hon som får IG på alla prov och uppgifter".. Alltid när man ska få reda på prov och andra saker blir jag helt förvånad att jag fick högre än IG.. Som idag, så fick vi reda på betygen ifrån skriftliga nationella, jag var 100 på att jag skulle få ett IG. "det var riktigt bra" sa läraren och det är ett starkt VG och jag hade många mvg kriterier också.. man ba.. sa du vg? inte ig alltså?? oj fan vad bra... Jag har alltid sett mig som de där problem ungen som får IG hela tiden... Jag är kanske blind för mig själv eller så.. Folk känner tydligen mig bättre än vad jag känner mig själv... Eller så ba lär jag mig mer än vad jag tror...

Jag verkar iallafall inte se mig så som andra ser mig..



Söndag.. skönt!

Jag är glad att jag tog det lugnt och skönt i fredags, vilken jävla helg! det har varit fullrulle hela helgen. Började lördagen med att fara iväg till karlsborg och gå på julmarknad, direkt efter det blev det iväg till skolan för att hjälpa till under en utställning, var väl där till 7 tiden... tänk 4-7 en lördag kväll i skolan! ah sen idag söndag då ba säljer man smycken på en julmarknad inne på falbygdensmuseeum.. blööö nu ligger jag i soffan med huvudvärk!!!
zzZz tidigt!!


myskläder på!!

skön fredag!

Åh underbart med fredag! Det har varit världens lugnaste fredag! började morgonen med att redigera bilder på fotografiskbild lektionen, sen sista provet i försäljning och service och sen sitta och öva på typ två scener från hamlet som ska spelas upp på svenskan på måndag och sen suttit uppe på hv och gjort prislappar till helgen! När jag kom hem då blev de skumbad och ba andas.. underbart, tagga ner efter en full vecka ocg uppladdning inför en full helg!! OCH nu sitter jag hemma hos några vänner på lite glöggkväll :-)
Imorgon blir de julmarknad, sen ska jag hjälpa yrkesvux med deras utställning, på söndag ska jag sälja smycken på julmarknaden här i stan.. lugn helg? näää full fart! Men sen är det bara att ge gärnet nästa vecka, då är det skriva klart det sista i samhällen, religionen och prata sista kapitlerna i försäljning och service, sen är de kurserna slut.. UNDERBART!!! Det är ju sista riktiga veckan nästa vecka, sen är det ju ba några dagar vi går sen är det äntligen det efterlängtade jullovet!

Det känns helt sjukt att det är jullov snart, efter jullovet är det ju liksom sista terminen.. O.M.G!!








videoinlägg på G

jag har spelat in ett par videoinlägg som kommer dyka upp här på bloggen snart!! tanken var ett inlägg per dag i december.. blev inte så riktigt.. men jag har några inlägg på G iallafall så ni vet ;-)
man kan säga att temat för inläggen är jul!




stockholm international horse show

Iår firar globen horse show 20 iår.. Själv är jag inte på plats iår, väldigt tråkigt tyvärr :-( Man skulle kunna säga att det är lite en tradition att åka dit, har gjort de i flera, flera år! Men jag sitter framför tv:n (kopplat in datan till tv:n) de sänder bara på svtplay nu för tiden.. både bra och dåligt kan jag tycka.. synd att de inte sänds på tv, men de bra är att man får se heeela showerna och tävlingarna! när de gick på tv så klippte dom bara ihop snuttar.. så ja för och nackdelar finns väl med allt :-) Men jag kan säga såhär.. folk som säger att hästsport är för töntar, ni bör kolla in de som visades på matinén.. majgaad säger jag bara.. bla shettisgaloppen var fan livsfarlig, 3 ryttare for av och en funktionär skadad, farliga grejer.. Har lite små klipp på telefonen som jag ska försöka lägga in någon dag :-)

men jag saknar globen, de gör jag! har även en dröm om att få rida i globen, inte som tävling utan shownummer, har alltid velat göra det, så får försöka lösa de innan jag dör :-)

fina djur de där hästarna <3
tänk när man själv hade häst<3



RSS 2.0


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com